Een van mijn favo wintergroenten: Andijvie. Naast een heerlijke stamppot kun je er nog veel meer lekkers mee maken.
En niet te vergeten, super gezond! Voor het grootste gedeelte bestaat andijvie uit water, dat maakt het zo lekker fris en knapperig. Maar andijvie is ook rijk aan vitamine A, wat van belang is voor de opbouw van haarvaten en daarmee voor de gezondheid van alle cellen. Daarnaast bevatten deze groene blaadjes een grote verscheidenheid aan mineralen. Vind jij andijvie  erg bitter? Probeer dan eens deze variant:  de Parmezaanse kaas neemt de bitterheid namelijk voor een groot deel weg. 

Recept: Gewokte andijvie met tartaar balletjes en Parmezaanse kaas

Ingrediënten voor twee personen:
  • 1 ei
  • 1 beschuit
  • peper en zout
  • 300 gram rundertartaargehakt
  • 400 gram gesneden andijvie
  • snufje kerriepoeder
  • 1 ui
  • 75 gram Parmezaanse kaas
  • 200 gram aardappelen (voorkeur Opperdoezen)
  • walnoten – 30 g
  • klein blokje roomboten
  • scheutje olijfolie
Bereiding:
1. Schil de aardappelen en kook ze zo’n 15 minuten (totdat je er gemakkelijk met een vork in kunt prikken)
2. Kneed het ei en de beschuit en een beetje peper en zout door het gehakt en draai er 10 balletjes van.
3. Snipper de ui en rasp de Parmezaanse kaas.
4. Bak de ui in een scheutje olijfolie in een grote pan, voeg de andijvie en kerrie toe en eventueel naar smaak nog een snufje zout + peper. Roerbak dit 5 minuten.
5. Verwarm ondertussen nog een klein beetje roomboter in een tweede pan en bak de tartaarballetjes zo’n 6 minuten totdat ze mooi bruin zijn (Tip: bewaar wat jus van de balletjes voor extra smaak)
6. Zijn de aardappelen gaar? Prak ze in kleine stukjes. Schep ze vervolgens op, met daar overheen de andijvie, uien, de balletjes en tot slot de Parmezaanse kaas en walnoten. En heb je nog wat jus over? Verdeel dat over de porties.
Eetse!
Groetjes Mirte
Hoofdfoto: Deliciousmagazine. Geraadpleegd via: https://deliciousmagazine.nl/2017/03/08/andijvie-maand-maart/