Healthy hamburger recept

Het is vrijdag, en dus bijna weekend. Bij veel mensen staat er dezer dagen vaak een simpele  en vette hap op het menu. Op zich prima om zo nu en dan eens lekker te genieten van een iets minder gezondere maaltijd, maar wanneer dat wekelijks een gewoonte is, is het wellicht verstandig om die ongezonde hap eens te vervangen door iets gezonders. En dan doel ik niet op een salade hoor, maar gewoon die ongezonde hap ietsje verantwoorder maken. In dit receptje tover ik een broodje hamburger om tot een heerlijke healthy variant.

Healthy hamburger

Ingrediënten (voor twee personen)

  • 300 gram rundertartaar gehakt (of twee kant-en-klare tartaartjes)
  • twee spelt bolletjes 
  • twee tomaten in schijfjes gesneden
  • vier dunne plakken komkommer in de lengte gesneden (makkelijk met kaasschaaf)
  • 2 el feta blokjes
  • Rood uitje in ringen gesneden
  • snufje zout en peper

Voor de yoghurt-mayo dressing

  • 1 el yoghurt
  • 1 el mayo
  • eventueel wat zout en peper naar smaak

Meng deze ingrediënten en je hebt een ‘lichtere’ saus.

Bereiding

  1. Meng wat peper en zout met het rundertartaar en maak er een hamburger van. Je kunt natuurlijk ook kant en klare tartaartjes kopen.
  2. Bak de uitjes kort in de pan met een klein scheutje olijfolie.
  3. Grill vervolgens de tartaar hamburgers tot de burgers van buiten mooi bruin zijn en van binnen nog een beetje rood.
  4. Bouw nu de burger op. Snijd het speltbolletje open en doe hierop de burger, dan de groenten, de uienringen, wat fetablokjes en tot slot een el yoghurt-mayo en natuurlijk de bovenkant van het bolletje.
  5. Steek er een flinke prikker in en smullen maar!

Deel dit artikel op jouw social media:

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email