Van garage naar healthcenter

DOETINCHEM –  Sinds de oprichting in 2014 is ProSport Healthcenter enorm gegroeid. Uitbreiding was dringend nodig. Per 1 december is ProSport gevestigd aan de Meestersstraat 22. “Het pand staat in Doetinchem vooral bekend als de ‘oude BMW garage’. De indeling leent zich uitstekend voor ons healthcenter” aldus Peter Vooren, de clubmanager. ProSport ambieert met de nieuwe fitnessfaciliteit een inspirerend healthcenter te zijn voor de recreant en de atleet.

Op zaterdag 25 november sloot ProSport haar deuren definitief aan de Schubertlaan. “Met palets, steekwagens en een heftruck is alles in vier grote vrachten overgebracht. Vijf dagen van klussen, installeren en plaatsen van de apparatuur volgde. We hebben ons uitgedaagd om binnen een korte week alles af te krijgen. Veel spullen zoals kluisjes, rubberen vloeren en trainingsmateriaal werden pas op de laatste dag geleverd. Het werd een latertje”, verteld Berkay die bij ProSport stage loopt vanuit de HAN.

“We krijgen ontzettend veel positieve reacties van de leden. Ook komen veel mensen uit de buurt even kijken”, aldus Peter. Wat opvalt is de grote centrale hal waar voorheen de auto’s op bruggen stonden. Daar worden nu Kickboksen en Functional Training lessen gegeven. Dat laatste is het ‘nieuwe fitness’. Een grasmat met een slee, wandrekken en een heleboel stangen en gewichten. “De Skillmill is nu ons nieuwste apparaat in de collectie. Als je fitter wilt worden, dan kunnen je op alle mogelijk manieren uitdagen om jezelf te verbeteren.”

Jordy Eggink is fitness coach bij ProSport: “We dagen onszelf uit om het kennisniveau in de club hoog te houden. Leden krijgen namelijk een op maat gemaakt advies over hun voeding en training. Dat is pas het begin. We helpen mensen om dit advies in de praktijk te brengen. Aan een betere gezondheid en fitter lichaam werk je hier, maar de winst boek je ook thuis. Daar helpen we graag bij. Daar ligt een grote kracht van ProSport Healthcenter.”

Op zaterdag 6 en zondag 7 januari is er een Grand Open Weekend. De club zal dan officieel worden geopend met live demo lessen onder begeleiding van DJ Danjah. Je kunt meedoen en alles uitproberen. Ook kun je er vrij trainen en diverse workshops volgen over voeding, gezondheid en ‘starten met fitness‘! 

Deel dit artikel op jouw social media:

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email