Fitness in Doetinchem is hot!

FITNESS IN DOETINCHEM IS HOT

De verhuizing van ProSport in combinatie met de goede voornemens in januari en een frisse nieuwe uitstraling legden de nog relatief nieuwe club geen windeieren. Het hippe healthcenter is erg in trek bij de Doetinchemmers.

Fitness in Doetinchem

ProSport Healthcenter betrok in december het pand aan de Meestersstraat, dat vanaf de Kennedylaan goed te zien is. Het pand is intern flink onder handen genomen. Het nieuwe fitnessconcept probeert in te spelen op de groeiende ‘fitcultuur’ die de laatste tijd vooral via social media het grote publiek bereikt.

“We merken dat mensen behoefte hebben aan goede begeleiding. Beginnen is voor hooggemotiveerde mensen vaak geen probleem. Maar daarna, als de motivatie zakt, daar maak je het verschil. Ruim 50% van de mensen die in januari bij ProSport lid werd, maakte gebruik van het ‘Sterke start’ programma. Zij boeken met het programma zichtbaar meer resultaat. Bovendien komen ze vaker en houden zij dat langer vol dan mensen die zelfstandig gaan sporten.” Aldus de eigenaar Joost van Remmen.

“Bij verenigingsporten is training van techniek en oefenen vaak een standaard. Gek genoeg leer je bij veel fitnesscentra niet hoe je moet fitnessen. Wij willen dat anders doen. Fit zijn is hot, maar de begeleiding laat vaak te wensen over. Dat merken we vooral aan mensen die van een low budget club afkomen.” Volgens Peter Vooren “is dat niet alleen ongunstig voor het gewenste resultaat. Mensen die terugvallen of geen resultaat boeken, verliezen daarbij niet alleen vertrouwen in fitnesscentra, maar ook in hun eigen vermogen om bijvoorbeeld fitter te worden of af te vallen.”

Voor de implementatie van het Sterke start programma, de nieuwe manier van begeleiden, is ProSport gestopt met het geven van personal training. “Dit wordt voortaan uitbesteed aan professionals. We bieden onze leden nog steeds coaching aan, maar personal training is een vak apart.”

De club heeft daarvoor Luc Elferink en Charity Peters aangetrokken om hun eigen PT business te voeren. “Beiden hebben een degelijke en stevig onderbouwde opleiding gevolgd en een goede staat van dienst. Zij brengen hun eigen klantenkring onder bij ProSport en wij vertrouwen hen onze klanten toe. Voor goede begeleiding ben je bij ons aan het juiste adres. Natuurlijk kun je ook nog steeds zelfstandig trainen en leuke lessen volgen.”

Door de nieuwe locatie, personal trainers, het groeiende aanbod aan kickboks- en groepslessen en de fysiotherapie praktijk Fysio-ProMotion die intern is gevestigd, schaart ProSport Healthcenter zich nu onder de grootste fitnessinitiatieven in Doetinchem.

Deel dit artikel op jouw social media:

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email