fbpx

Black Angus hamburger met ananas en avocado mayo

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Deel deze les met je vrienden!

Een fijne en goed belegde hamburger op zijn tijd? Kom maar door hoor! Echt? Ja echt! Ik krijg soms verbaasde reacties als ik een hamburger eet (of bestel), want dat past toch helemaal niet binnen een gezonde lifestyle? Jawel hoor, alles staat of valt met balans. Natuurlijk eet ik niet iedere dag een hamburger. En ook niet iedere week. Maar gewoon, zo nu en dan als ik er écht zin in heb of het moment het toelaat. En ja soms heb ik er echt zin in, maar dan laat ik het toch, omdat ik die week al een vette hap heb gehad. Zoals ik al zei; balans! En als ik die hamburger eet, dan wel vers en het liefst ook zelf gemaakt! Hoe? Dat leg ik je hieronder uit.

Ingrediënten zijn voor 2 personen

 • 2 Black Angus hamburgers van de AH
 • 2 ananas schijven
 • 2 plakjes cheddar
 • 2 hamburger broodjes (Ook bij de AH te verkrijgen)
 • ½ rode ui in ringen gesneden
 • 1 tomaat in plakjes gesneden

Ingrediënten avocado mayo

 • 1/2 rijpe avocado in stukjes gesneden
 • 2 el yoghurt mayo
 • 1 tl citroensap
 • klein teentje geperste knoflook (of snufje knoflookpoeder)
 • tl koriander

Mix alle ingrediënten met een staafmixer tot een glad mengsel. En voilà, de avo mayo is klaar.

Bereiding burger

 1. Verwarm een klein scheutje olijfolie in een grillpan en grill de ananas kort. Doe vervolgens hetzelfde met de ui.
 2. Bak in een andere koekenpan de hamburgers tot ze mooi bruin zijn.
 3. Zijn de hamburgers gaar? Leg dan even kort de plakjes cheddar er op en laat ze een beetje smelten.
 4. Snijd de broodjes open en leg deze ook nog even kort op de grill.
 5. Bouw vervolgens de burger op. Begin met de hamburger (incl. cheddar), een schijfje ananas, tomaat, en wat gebakken uien ringen. En niet vergeten, een lepel avocado mayo on top!

Eetsmakelijk!

boek jouw proefles