Sterk en strak de lente in

STERK EN STRAK DE LENTE IN

Sterk-en-strak-de-lente-in

De dagen worden langer en de rokjes (én broeken) worden korter. Hoogste tijd dus om je body in vorm te brengen! We leggen je hier uit wat sterk en strak met elkaar te maken heeft.

Heeft de winter zijn sporen achtergelaten in de vorm van een bierbuikje, zwabberende bovenarmen of vetrolletjes? Met een paar keer sporten ben je al een heel eind op weg naar een strak lichaam. Vergeet nul-diëten met het voorgeprogrammeerde jojo-effect. Ga voor de juiste mix van krachttraining en cardiotraining en pas je voeding tactisch aan.

Met krachttraining shape je jouw lichaam, terwijl cardiotraining bijdraagt aan het verbranden van Kilocalorieën. Drie trainingen per week zijn een mooi uitgangspunt. Je bereikt zo snel resultaat, zonder dat je te veel van je lichaam eist.

Wees ook vooral extra actief op de dagen dat je niet traint. Actief herstel zoals wandelen, fietsen of zwemmen draagt bij aan je energieverbruik, en ook aan je herstel van de krachttraining.

Met voeding stuur je jouw lichaam in een energietekort en met geduld zullen je vetten wegsmelten, als sneeuw voor de zon.

TIP 1: PROBLEEMZONES TE LIJF

Met een platte buik ben je er nog niet. Ook de rest van je lichaam moet in vorm gebracht worden. Voor een strak lichaam is ProSport Healthcenter de ‘place to be’. Hier vind je een groot aanbod waarmee je doelgericht aan de slag kunt. Bijkomend voordeel: je bent niet afhankelijk van het weer!

Doelgerichte oefeningen brengen klassieke probleemzones zoals billen en benen in vorm. Getrainde bil- en dijspieren zorgen voor mooie, strakke bovenbenen. Denk daarbij aan oefeningen zoals de Squat, Hip Thrust en een Romenian Deadlift.

Kortom, in de sportschool komt elk deel van je lichaam aan bod.

TIP 2: MEER SPIERMASSA VOOR MEER VERBRANDING

Voor het opbouwen van spiermassa is meer tijd nodig dan het verbranden van vetten. Spiermassa is essentieel voor een strak lichaam én ondersteund bij gewichtsverlies. In de spiercellen bevinden zich de mitochondriën, die vetzuren verbranden om energie te leveren. Hoe meer spiermassa je hebt, des te hoger je ruststofwisseling. De verbranding gaat altijd door, wanneer je nou rust of slaapt. Van dit effect kun je handig gebruik maken, zeker als je besluit om je eten aan te passen en minder energie gaat nuttigen. Zo voorkom je dat je ruststofwisseling ook daalt.

Het motto voor een strak lichaam luidt dan ook ‘vet verbranden en spieren opbouwen’.

TIP 3: DE IDEALE MIX: KRACHTTRAINING, MINDER ENERGIE NUTTIGEN EN PLEZIER!

Profiteer van het veelzijdige aanbod van ProSport om je lichaam in vorm te brengen. Sport gezellig samen met je partner of vrienden. Zo is je ‘body shapen’ nog veel leuker. Plezier in je workout is belangrijk voor je resultaat op lange termijn. Stress, druk en ontevredenheid hebben een slechte invloed op je resultaat. Slecht slapen en een druk leven net zo. Deze emoties zorgen ervoor dat het stresshormoon cortisol vrijkomt. Meer cortisol verhinderd een optimaal vetmetabolisme en je hebt sneller last hebt van een hongergevoel. Laat je daarom niet misleiden door onrealistische schoonheidsidealen, maar bepaal welke doelen voor jou haalbaar zijn.

Beleef vooral plezier aan het trainen van jouw lichaam! Wij stellen graag een individueel trainingsschema voor je op. Neem contact met ons op. Samen maken we je klaar voor de lente!

Deel dit artikel op jouw social media:

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email