In plaats van rijst, puree of pasta, kun je zo nu en dan ook kiezen voor een lekkere en voedzame portie friet. Zoete aardappel friet wel te verstaan. Net een tikkie gezonder dan de goud gele patatten die gemaakt worden van de Hollandse pieper. Dit komt vooral omdat er bijna twee keer zoveel voedingsvezels in de zoete aardappel zit. Daarnaast bevat de zoete aardappel ook veel vitaminen, antioxidanten en betacaroteen. Allemaal plusjes voor onze gezondheid.

Ingrediënten voor twee porties friet

  • 2 middelgrote zoete aardappelen

  • 2 el olijfolie

  • 1 tl grof zeezout

  • 1 tl paprikapoeder

Bereiding

  1. Verwarm de oven (of airfryer) voor op 180 graden.

  2. Was de aardappelen en snijd eventuele donkere stukjes eruit. Je hoeft ze niet te schillen.

  3. Snijd de aardappelen vervolgens in lange repen van ongeveer een halve cm dik. Iets dikker dan franse frietjes, maar absoluut niet te dik. Anders worden ze niet knapperig.

  4. Doe de frieten in een kom, voeg de rest van de ingrediënten toe en hussel alles goed door elkaar.

  5. Leg de frieten op een ovenrooster (niet op een bakplaat met bakpapier) of in het mandje van de airfryer.
    Bak de frieten voor 20 tot 30 minuten in de oven, houd ze vanaf 20 minuten goed in de gaten.

  6. Draai halverwege de frietjes zodat alle kanten goed gebakken worden. Wanneer je een airfryer gebruikt, frituur je ze in ongeveer 15 minuten op 180 graden mooi bruin.

Eetsmakelijk!