Een strak lichaam + goede conditie? Join the Cycle les! 

Sinds een aantal weken geef ik (Mirte) Indoor Cycle, ofwel spinning, bij Pro Sport. En dat vind ik te gek. Ik weet niet waar die passie voor de fiets vandaan komt…of misschien toch wel…Thuis deden wij bijna alles met de fiets. Naar school, tennisles, paardrijles, de supermarkt, als het met de fiets te doen was, deden we het op de fiets. Vroeger, als klein meisje vond ik dat niet altijd zo leuk. Helemaal toen ik naar de middelbare school ging, en  een dikke 20 kilometer moest fietsen op een dag, kon ik die fiets wel vervloeken. Maar toen ik eenmaal ging studeren en werken, en meer in de trein of op kantoor zat dan op de fiets, ging ik pas de voordelen en het plezier inzien van dit apparaat. Zowel voor je mentale als fysieke gezondheid. Fietsen is super voor je conditie, spieren maar ook goed om even tot rust te komen.

De voordelen van het fietsen

Ik vind het te gek dat ik twee uurtjes per week anderen motiveer op de fiets. Welliswaar binnen, maar ook dat werkt ontspannend en is uiteraard mega goed voor je lijf! Even een andere mindset, muziek aan, en een uur lang alles geven, om daarna voldaan naar huis te gaan. Heerlijk! Maar ik merk dat de effecten van fietsen op je lichaam nog best vaak worden onderschat. Mensen denken dat het vooral voor je conditie is, en je er niet echt een gespierd en/of strak lichaam van krijgt. Well…think twice! Hieronder even wat punten op een rij:

  • Je werkt aan je conditie én kracht
  • Je verbrandt in korte tijd relatief veel calorieën
  • Je traint je billen, benen en rug tegelijk (dus ook absoluut een goeie voor een strakker onder lichaam)
  • Je vergroot je longinhoud
  • Je versterkt je hart- en bloedvaten

Cycle is hot

Los van alle mentale en fysieke voordelen; Cycling is hot! Wie zich een beetje bevindt in het sportwereldje, is het vast niet ontgaan dat de hippe cycle scholen als paddestoelen uit de grond poppen. Althans, in Amsterdam. De trend moet zich nog wat verder verspreiden over het land, maar ik ben er van overtuigd dat dat gaat gebeuren. 

Ready to ride?

Are you ready for some fun one a bike?! Doe dan vooral een keer mee met onze Cycle les. Op dinsdag en donderdag om 20.00 uur neem ik je graag een uurtje mee op de fiets. Want zeg nu zelf, samen sporten is toch zoveel leuker?!

Deel dit artikel op jouw social media:

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email