Grote fitheidsactie ‘Fit in 5 weken’ van start

Er beter uitzien, jezelf fitter voelen, gezonder leven, wie wil dat niet? Meestal is het ´willen´ geen probleem, maar het ´doen. 

Fit in 5 weken gaat van start!

Fit in 5 weken gaat van start!

DOETINCHEM – Maar hoe pak je het aan als je op de lange termijn gezonder en fitter wil leven? Hoe houd je het vol met dagelijks verleidingen als de luie stoel, televisie en snacks? Het initiatief “Fit in 5 weken” helpt bij de juiste aanpak en maakt het begin makkelijk. Het doel is dat de deelnemers via een uitgekiend trainingsprogramma in het fitnesscentrum al na enkele weken duidelijk meetbare en zichtbare resultaten bereiken.

Aan het begin wordt de actuele fitheids- en gezondheidstoestand vastgesteld met een modern testsysteem, inclusief de persoonlijke fitheidsindex en fitheidsleeftijd. Op basis van het resultaat ontvangt de deelnemer een programma op maat.

De deelnemers kunnen kiezen uit drie verschillende programma´s: Bij het programma “5 x meer kracht” staat een goed figuur centraal – ideaal voor vrouwen die een strakker lichaam willen en mannen die opbouw van spieren als doel hebben. Het devies van het programma “5 kilo minder” is het behalen van een gezond gewicht en het verliezen van overtollig vet. Het programma “5 jaar jonger” is ideaal voor iedereen die aan zijn gezondheid wil werken en minder stress wil ervaren.

“Een verbetering tot wel 20% is mogelijk op gebied van kracht, conditie en beweeglijkheid”, aldus de initiatiefnemers. Het programma is ontwikkeld door een consortium van een internationaal adviesbureau en ontwikkelaars van trainings- en voedingsconcepten. Naar verwachting zullen ook de bloeddruk, het percentage lichaamsvet en de coördinatie duidelijk verbeteren, onafhankelijk van de leeftijd en actuele fitheid van de deelnemers. Dit blijkt uit statistieken uit Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland, landen waar het programma in 2014 is uitgevoerd. Meer dan 30.000 personen hebben aan het programma deelgenomen.

De campagne “Fit in 5 weken” loopt vanaf september 2015 in ca. 150 aangesloten partnerclubs in Nederland en België. ProSport Healtcenter in Doetinchem is ook aangesloten.

De deelnamebijdrage voor het programma van 5 weken inclusief de testen, een persoonlijk beweeg en voedingsadvies, begeleiding en meedoen aan de groepslessen bedraagt 79 euro. Aanmelding uiterlijk 19 oktober: 0314- 354709 of www.prosporthealthcenter.nl.

 

Lees het originele artikel ook in het Doetinchems Vizier